preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Foto-galerija
Česta pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Forum
Arhiva
Eko-škola
O školi

Štovani čitatelji!

 

            Rad naše škole datira od službene registracije  30. studenoga 1946. pod imenom „Savezna srednja stručna škola za obrazovanje učenika u poljoprivrednom strojarstvu“ pa do današnjih dana. U to vrijeme, sve do 60-ih godina, škola je imala izuzetnu reputaciju. Dobivanjem statusa savezne razine u bivšoj državi, škola je imala učenički dom, tada najmoderniju poljoprivrednu mehanizaciju smještenu u više, tada modernih, hala, stočnu farmu,te velike površine obradivog poljoprivrednog zemljišta. Gubljenjem statusa savezne škole, uglavnom se gube i navedeni sadržaji, ali ipak do početka devedesetih funkcioniramo s preko 1.000 učenika u zgradi bivšeg učeničkog doma.

U razdoblju Domovinskog rata ne mali doprinos obrani Republike Hrvatske daju naši učenici i djelatnici uključivanjem u postrojbe Hrvatske vojske i policije. Na žalost, jedan dio njih danas nije među nama. Dali su najviše što su imali za našu slobodu. Veliko im hvala.

Nakon Domovinskog rata još jedno vrijeme održavamo nastavu zajedno sa Zdravstveno veterinarskom školom „Dr. Andrija Štampar“ u zgradi bivšeg učeničkog doma, a nedugo zatim vraćamo se u zgradu u kojoj smo već bili domaćini odmah nakon njezine izgradnje 1949. godine u kojoj su poslije Domovinskog rata bili smješteni prognanici.

Školske godine 2004./05., Ministarstvo financija obnavlja i oprema kompletnu zgradu, a u naredne dvije godine iz sredstava ROP-a (Regionalni operativni program), obnavljamo i opremamo zgradu mehaničke radionice. Školskom poljoprivrednom mehanizacijom naši učenici sa svojim profesorima realiziraju praktični dio nastavnog plana i programa na 77 ha poljoprivrednog zemljišta i 2 ha šume. U partnerskoj suradnji s Udrugom za pomoć osobama s posebnim potrebama „BUBAMARA“ i Županijom Vukovarsko Srijemskom, realiziramo projekt instalacije dva moderna plastenika hortikulturnog i hidroponskog povrtlarskog, ukupne površine 800 m²,  pred pristupnim sredstvima EU.

Sljedeći projekt pod nazivom Implementacija novih kurikuluma, realiziramo sredstvima iz Programa Europske unije IPA  IV. komponenta – Razvoj ljudskih potencijala zajedno s partnerima: Agencijom za razvoj VSŽ Hrast, Industrijsko obrtničke škole Vinkovci i Ekonomske škole Katarina Zrinski iz Zagreba. U sklopu ovog projekta, pored izrade novog kurikuluma, registriramo Učeničku zadrugu s pet sekcija: hortikulturna, povrtlarska, voćarsko vinogradarska, prehrambeno pčelarska i ratarsko mehanizacijska sekcija. Također  osiguravamo dio opreme za rad zadruge od administrativnih poslova preko procesa proizvodnje pa sve do finalizacije proizvoda i plasmana na tržište.

Rješavanjem imovinsko pravnih pitanja školskog poljoprivrednog zemljišta i izradom projektne dokumentacije za projekt navodnjavanja 52 ha, stvorili smo pretpostavke za realizaciju projekta navodnjavanja, koji je već krenuo u realizaciju. Po ovom projektu na našim oglednim edukativnim parcelama planira se instalacija svih kod nas primjenjivanih sustava za navodnjavanje.

Potom slijede planovi sadnje dugogodišnjih nasada voćnjaka, vinograda, voćarskog rasadnika, hortikulturnih sadržaja, a sve u cilju provođenja što kvalitetnije edukacije naših učenika.

Zahvaljujući već stečenim referencama i iskustvu u prethodnim projektima, namjera nam je i u narednom periodu, zajedno s partnerima, sudjelovati na natječajima za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava.

 

 

Vinkovci, 14. ožujka 2011.

 

Ravnatelj: Marinko Džakula, prof.
e-Dnevnici


Praktična nastava

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 9. 2012.

Ukupno: 745172

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Vrijeme

Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?

Korisni linkovi

 

preskoči na navigaciju