preskoči na sadržaj

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci

vijesti

Mediji o nama: Izvan okvira HRT Modernizacija i izazovi strukovnih škola na istoku Hrvatske

Autor: Tomislav Jozinović, 21. 6. 2022. 08:22

Klikom na sliku poslušajte radio emisiju o modernizaciji strukovnog obrazovanja i projekata Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci.

 [više]

Mediji o nama: Gostovanje u emisiji Agrokultura

Autor: Tomislav Jozinović, 20. 6. 2022. 21:20

Pogledajte prilog o hidroponskom uzgoju rajčice u našoj školi

 [više]

Iz medija: Gostovanje u emisiji Dnevni divan

Autor: Ivona Turda, 24. 5. 2022. 13:25


Dana 23.5.2022. u emisiji "Dnevni divan" na lokalnoj televiziji, uz ravnatelja Srednje strukovne škole Vinkovci, gostovala je ravnateljica naše škole Ružica Zucić koja je predstavila aktivnosti, projekte i djelatnosti škole vezane uz Upise u novu školsku godinu, sa posebnim osvrtom na ovogodišnji Dan otvorenih vrata koji se održao 13. svibnja.
Cijelu emisiju pogledajte ovdje.

 [više]

Iz medija

Autor: Ivona Turda, 11. 2. 2022. 10:51


Klikom na sliku pogledajte reportažu iz današnjeg dnevnika u kojemu ravnateljica Ružica Zucić govori o sudjelovanju škole u Projektu izrada projektno-tehničke dokumentacije Panonskog centra za primjenu digitalnih tehnologija.

 [više]

Iz medija: Dobro jutro Hrvatska

Autor: Ivona Turda, 3. 2. 2022. 07:06

 [više]

Iz medija: Učenici kroz praksu sve sami uzgajaju i proizvode: ‘Nema straha za opstanak poljoprivrede u Slavoniji’

Autor: Ivona Turda, 24. 1. 2022. 09:22


Kliknite ovdje i pročitajte cijeli članak objavljen na Srednja.hr

 [više]

Regionalni centar kompetntnosti: Izvođači radova uvedeni u posao

Autor: Ivona Turda, 14. 10. 2021. 12:54


Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci koja je imenovana jednim od tri Regionalna centra kompetentnosti u sektoru poljoprivrede u Republici Hrvatskoj, nositelj je projekta Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, I. faza u okviru kojeg će se unaprijediti infrastrukturu korisnika i škole partnera, kako bi se omogućili kvalitetni i inovativni programi obrazovanja u sektoru poljoprivrede te time povećao interes učenika za upis u Poljoprivredno šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok.

Klikom na "više" pročitajte opširnije.

 [više]

Iz medija: Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok

Autor: Ivona Turda, 6. 9. 2021. 07:57


Klikom na sliku pročitajte cijeli članak a prilog iz Dnevnika možete pogledati ovdje.

 [više]

Iz medija

Autor: Ivona Turda, 26. 4. 2021. 08:05


Dana 23.4.2021. u emisiji "Naša zemlja, naša budućnost" na lokalnoj televiziji, uz zamjenicu ravnatelja Razvojne agencije Vukovarsko srijemske županije Mariju Dević, gostovala je ravnateljica naše škole Ružica Zucić koja je predstavila aktivnosti, projekte i djelatnosti škole, s naglaskom na školu kao Regionalni centar kompetencija za proljoprivredu.
Cijelu emisiju pogledajte ovdje.

 [više]

Iz medija

Autor: Ivona Turda, 22. 4. 2021. 20:34


Dana 18. travnja, na lokalnoj televiziji u sklopu emisije "Zlatna dolina", gostovali su učenici i profesori naše škole koji su izvijestili o aktualnostima.

Klikom na sliku pogledajte cijeli prilog.

 [više]

Iz medija

Autor: Ivona Turda, 21. 4. 2021. 09:45


Iz medija: "I ove godine unatoč nastavi na daljinu učenici Poljoprivredne škole iz Vinkovaca u školskim su plastenicima uzgojili impresivan broj presadnica cvijeća i povrća. Prodaju ih za nekoliko kuna po komadu, a svu zaradu uložit će u modernizaciju plastenika za buduće naraštaje."


Klikom na sliku pogledajte cijeli prilog.

 [više]

Iz medija: Aktivnosti Učeničke zadruge Agro

Autor: Ivona Turda, 1. 4. 2021. 13:06


Vrijedne i maštovite ruke naše Učeničke zadruge Agro ponovno su pokazale što mogu i znaju! Svoje kreativne radove povodom obilježavanja uskrsnih blagdana izložili su u gradskom parku, gdje svi građani i posjetitelji mogu uživati u prekrasnim instalacijama u sklopu "Pozdrava proljeću", u suradnji s Gradom Vinkovcima. Pogledajte slike i više pročitajte na linku: https://novosti.hr/92419-2/ 

 [više]

Potpisan ugovor za prvu fazu projekta Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi vrijedan 29.839.917,41 kn

Autor: Ivona Turda, 3. 7. 2020. 21:49


Danas je u Vinkovcima između Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci, koja je imenovana kao Regionalni centar kompetentnosti u sektoru poljoprivrede (RCK u poljoprivredi), i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, I. faza“ ukupne vrijednosti 29.839.917,41 kn. Navedeni projekt financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nakon jutrošnjeg potpisanog ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u Zagrebu za projekt „Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, II. faza“ ukupne vrijednosti 35.910.395,54 kn, danas je kroz projekte za obje faze razvoja RCK u poljoprivredi u Vukovarsko-srijemskoj županiji ukupno dodijeljeno 65.750.312,95 kuna.   

Kroz projektnu fazu I omogućit će se dogradnja i rekonstrukcija zgrada nositelja projekta te Srednje škole Ilok, kao i opremanje adekvatnom i suvremenom opremom obje škole. Uz Vukovarsko-srijemsku županiju, kao partnera na projektu, suradnici na istom su Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, Zdravstveno veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci, Iločki podrumi te Poljoprivredna zadruga TRS. 
 
Uspostavom navedenog RCK proširit će se i modernizirati programi stručnog usavršavanja i strukovnog obrazovanja u podsektoru poljoprivrede te razviti kompetencije i vještine koje se na HZZ-u unazad 5 godina evidentiraju kao deficitarna zanimanja. Uspostavom RCK u sektoru poljoprivrede na sustavan način i u suradnji s različitim institucijama uvodit će se inovativna tehnološka, edukativna, praktična i moderna znanja, vještine i kompetencije koje će biti u skladu s tržištem rada. U tom smislu RCK u poljoprivredi bi zadovoljio potrebe tržišta rada na regionalnoj razini pružajući usluge za prilagođena i specifična strukovna znanja u relevantnom sektoru. 

 

Izvor: Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije

 [više]

Potpisan ugovor za drugu fazu projekta Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi vrijedan 35.910.395,54 kn

Autor: Ivona Turda, 3. 7. 2020. 21:35


Danas je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, kao imenovani Regionalni centar kompetentnosti u sektoru poljoprivrede, potpisala ugovor za projekt „Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, II. faza“ ukupne vrijednosti 35.910.395,54 kn koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. 

Uz nositelja Poljoprivredno-šumarsku školu Vinkovci, u projektu kao partneri sudjeluju Vukovarsko-srijemska županija, Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, Srednja škola Ilok, Obrtničko-industrijska škola Županja, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek te Vinka Plus d.o.o.

Kroz projekt će se razvijati i provoditi programi strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, kao i stručna usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika. U okviru ovog projekta nabavit će se i dodatna specijalizirana oprema za strukovne škole uključene u projekt te definirati model funkcioniranja RCK, kao i provesti intenzivna promotivna kampanja.  Kroz projekt će se razviti tri standarda zanimanja agro-ekološki tehničar, agromeliorator, te tehničar/ka u voćarstvu, vinogradarstvu i vinarstvu. Također će se razviti programi Pomoćnik u peradarstvu za osobe s invaliditetom, te Pomoćnik u hortikulturi za osobe s poteškoćama. U okviru projekta razvit će se i četiri programa za odrasle u sklopu RCK te time osigurat uvjeti za veće uključenje odraslih polaznika.

Potpis ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kruna je uspješnog procesa pripreme projekta koji službeno traje od 2018. godine, kada je na inicijativu Vukovarsko-srijemske županije i Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, proveden niz koordinacijskih sastanaka s predstavnicima strukovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije vezano za kandidiranje škola kao regionalnih centara kompetentnosti u pojedinim sektorima u svojstvu nositelja i/ili partnera.

Vjerujemo kako će dobra suradnja između svih dionika tijekom pripreme ovo važnog projekta za područje Vukovarsko-srijemske županiju, ali i šire područje, također biti nastavljena i u fazi provedbe.

Na svečanosti potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za navedeni projekt ispred Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci sudjelovala je prof. Ružica Zucić, ispred Srednje škole Ilok prof. Željko Prskalo te ispred Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Danijela Barišić.

Izvor: Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije

 [više]

Iz medija

Autor: Ivona Turda, 19. 5. 2020. 19:28


U Tv prilogu na lokalnoj televiziji u emisiji Dnevni divan o Poljoprivredno šumarskoj školi i projektima koje provodimo, govorila je zamjenica ravnatelja Ružica Zucić dip.ing.prof. savjetnik. 

Cijeli prilog pogledajte ovdje.

 [više]

Mediji o nama: Novosti.hr, 15.4.2020.

Autor: Ivona Turda, 15. 4. 2020. 20:55


"Kao i u svim osnovnim i srednjim školama u Vinkovcima, i u Poljoprivredno šumarskoj školi, koja je i ovih dana nema uobičajene vreve na hodnicima između školskih satova, niti učenika koji vrijednom rade u njihovim plastenicima i na vanjskim nasadima. Ipak, poljoprivredna proizvodnja u ovoj školi nije prekinuta zahvaljujući suradnicima u nastavi i nastavnicima, koji su je nastavili pridržavajući se svih mjera i preporuka s ciljem zaštite od zaraze koronavirusom."

Cijeli članak pročitajte na stranici Novosti.hr ili klikom na: 
https://novosti.hr/poljoprivredno-sumarska-skola-vinkovci-rad-u-poljoprivredi-u-doba-koronavirusa/

 [više]

Mediji o nama

Autor: Ivona Turda, 17. 12. 2019. 09:38


Članak pročitajte klikom na sliku ili ovdje.

 [više]

Iz medija: Učenik naše škole osvojio zlato!

Autor: Ivona Turda, 30. 4. 2019. 10:57

U Rovinju je 13. travnja 2019. godine održano finale KUP-a Hrvatske u gađanju 10m ISSF zračnim oružjem. Našu županiju predstavljali su strijelci SD „VINKOVCI“.
Najbolji rezultat ostvario je Martin Jozić koji je po prvi puta osvojio 1. mjesto na državnim natjecanjima i to u seniorskoj konkurenciji.

Opširnije pročitajte pod: "više" ili na Novosti.hr

 [više]

Iz medija: Učenik naše škole osvojio broncu!

Autor: Ivona Turda, 30. 4. 2019. 10:52

Plivač PK „Barutana“ Vinkovci Filip Lalić osvojio je 3. mjesto, brončanu medalju, u disciplini 50 metara leđno. Broncu je uzeo u općoj kategoriji od 12 plivača, a u svojoj klasifikacijskoj dijagnozi S14 bio je najbolji na ovom natjecanju.

Opširnije pročitajte pod: "više" ili na Novosti.hr

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 8. 2018.

Ukupno: 458857
Ovaj mjesec: 377
Ovaj tjedan: 10
Danas: 10
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vrijeme
CMS za škole logo
Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci / H. D. Genschera 16 , HR-32100 Vinkovci / ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr / pssvk@ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju