preskoči na sadržaj

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci

 > Knjižnica
Knjižnica

(klikom na sliku pogledajte prezentaciju o knjižnici)


Voditeljica školske knjižnice:

Ivona Turda, mag. informatologije


Radno vrijeme školske knjižnice:

PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK
od 8 do 14 sati
 
UTORAK, ČETVRTAK

od 12 do 18 sati


Virtualna knjižnica


 

Školska knjižnica smještena je u prizemlju školske zgrade, u lijepom prostoru u kojem veći dio zauzimaju police s knjigama i radni dio, a manji dio čini prostor čitaonice.

Knjižni fond je primjeren potrebama nastavnih programa i zanimanjima u školi. Njegov najveći dio čine lektirni naslovi, a dobra je zastupljenost stručne literature, enciklopedija, priručnika, rječnika i ostale literature koja je od velike pomoći učenicima pri izradi referata, seminarskih i maturalnih radova. Osim knjižne građe u knjižničnom fondu zastupljen je određeni broj video i audio kaseta, CD-a i DVD-a.

U prostoru školske knjižnice smještena su računala za učenike spojena na Internet, tv-prijemnik s DVD i VHS projektorom.

Knjižnica redovito prima i 19 naslova stručnih časopisa koji se mogu svakodnevno pročitati u prostoru čitaonice.

Korisnici školske knjižnice su svi djelatnici škole.

Poziv svim korisnicima da svoje slobodno vrijeme kreativno iskoriste u prostoru školske knjižnice i čitaonice, gdje mogu pogledati knjige, časopise, učiti, istraživati pomoću računala i pri tom doći do novih i zanimljivih informacija i sadržaja.
 

MREŽNI KATALOG

http://library.foi.hr/m3/kupit.asp?B=197  Popis udzbenika.pdf


vijesti

Međunarodni projekt razmjene straničnika

Autor: Ivona Turda, 20. 1. 2022. 16:24


Međunarodna udruga školskih knjižničara (International Association of School Librarianship) povodom obilježavanja Mjeseca školskih knjižnica (International School Library Month) svake godine organizira međunarodni projekt razmjene straničnika „Bookmark Exchange Project“.  Cilj projekta je razmjena straničnika s dodijeljenom partnerskom školom te upoznavanje različitih kultura, mjesta, ljudi.

Naša škola sudjelovala je u projektu u dobnoj skupini iznad 12 godina. Kroz izradu straničnika prisjetili  smo se bajke Šuma Striborova iz zbirke Priče iz davnine, spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić.

Izrađivali smo straničnike u obliku stabala i na njih ispisivali dijelove priče Šuma Striborova kako bismo zainteresirali naše partnere na čitanje priče. U ovom projektu naši su partneri za razmjenu bili učenici Dvojezične srednje škole Lendava iz Slovenije, kojima ovim putem zahvaljujemo na partnerstvu!

 [više]

Kalendar Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci

Autor: Ivona Turda, 20. 1. 2022. 16:09


U novu godinu s prigodnim kalendarom
Učenice 3. e razreda: Ema Debelić, Valentina Debelić, Dejana Galijaš, Ivona Sebežević i Martina Šekerija te učenica 2. f razreda Andreja Galović sudjelovale su u projektu osmišljavanja i izrade kalendara Poljoprivredno šumarske škole,
uz vodstvopredmetne nastavnice Branke Dukić Brčić i školske knjižničarke Ivone Turde. Cilj stvaranja kalendara bio je promocija svakodnevnih ili sezonskih radova naših učenika u okviru praktične nastave i povezivanje školske svakodnevice sa stihovima i mislima književnika. Najteže je bilo  bogatstvo učeničkog cjelogodišnjega praktičnog rada svesti na određeni broj fotografija, jer s obzirom na sve što učenici znaju i rade, zaslužuju i knjigu, a ne samo kalendar.

 [više]

Čitaj poeziju, nahrani dušu!

Autor: Ivona Turda, 7. 10. 2021. 13:15


Učenici Poljoprivredno šumarske škole, danas su se, ugodnim druženjem uz poeziju u školskog knjižnici, pridružili obilježavanju Godine čitanja koju je 20. prosinca 2020. proglasila Vlada Republike Hrvatske pod sloganom Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!, a čiji je cilj pridonijeti razvoju kulture čitanja i omogućiti što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.

Klikom na "više" pročitajte opširnije.

 

 [više]

Obavijest

Autor: Ivona Turda, 9. 9. 2021. 14:46


Dragi učenici, 

od 13. rujna do 18. rujna 2021. g. možete se učlaniti ili obnoviti članstvo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci za samo 30,00 kuna. 

 [više]

SVJETSKI DAN KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Autor: Ivona Turda, 23. 4. 2021. 09:16


23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava, proglašen 1995. na Glavnoj skupštini UNESCO-a, kao simbolični datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. umrli Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega. Dana 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine, u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio Juditu.

Kroz interaktivnu fotografiju na poveznici obilježili smo ovaj značajan datum i naučili nešto novo. U Noći knjige 2021. stoga vas potičemo da razmišljate o ljekovitim moćima knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

 [više]

Međunarodni dan žena

Autor: Ivona Turda, 8. 3. 2021. 13:26

Međunarodni dan žena slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća žena. Učenici prvih razreda naše škole su tijekom radionice u školskoj knjižnici istraživali sve o izuzetnim ženama svijeta, proučavali njihova zanimanja i debatirali
o pravima žena kroz povijest.

Ovim putem želimo svim našim ženama sretan njihov dan,
uz citat jedne iznimne žene, Anne Frank.


 [više]

Knjige

Autor: Ivona Turda, 1. 6. 2020. 17:20

 [više]

Svjetski dan pčela

Autor: Ivona Turda, 20. 5. 2020. 21:15


Dana 20. svibnja obilježavamo Svjetski dan pčela!
"Pčele su leteći kukci, usko su rodbinski vezane uz bumbare ose i mrave, a poznate su po svojoj vrlo važnoj ulozi u oprašivanju, proizvodnji meda, matične mliječi, propolisa i pčelinjeg voska. Žive u socijalnim zajednicama koje su najviša razina organizacije životinjske društvenosti nastale daleko prije socijalnih mreža koje koristi ljudska vrsta. Kooperativnost kao aktivnost te podjela rada kod pčela može se primjeniti i na vrsti koju nazivamo homo sapiens. Problem je što "umni čovjek" preuzima samo stvari iz tih socijalnih zajednica poput grabeži i slično...."  

Izvor: pcelarstvo.hr

Riješite kratki kviz i provjerite svoje znanje o pčelama!
https://www.fyrebox.com/play/svjetski-dan-pcela_54qjAYdY6

Ivona Turda, knjižničarka

 

 [više]

Svjetski dan knjige i autorskih prava

Autor: Ivona Turda, 22. 4. 2020. 21:25


 

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su 23. 4. 1616. godine umrla dva velikana svjetske književnosti - Miguel de Cervantes i William Shakespeare. Španjolski knjižari su još 1923. počeli javno obilježavati dan Cervantesove smrti, a Unesco je 1995. taj dan proglasio Svjetskim danom knjige i autorskih prava koji se obilježava u više od stotinu zemalja.

Opširnije pročitajte klikom na: više

 

 [više]

Dobrodošli u virtualnu knjižnicu!

Autor: Ivona Turda, 27. 3. 2020. 08:09

Nakon virtualnih učionica, vrijeme je i za virtualnu knjižnicu, preko koje ćemo komunicirati u ovom virtualnom svijetu! Dođite svaki dan, pogledajte što ima novo i informirajte se o trenutnim zanimljivostima!

Virtualna knjižnica

Made with Padlet
 [više]

  

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 8. 2018.

Ukupno: 458857
Ovaj mjesec: 377
Ovaj tjedan: 10
Danas: 10
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vrijeme
CMS za škole logo
Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci / H. D. Genschera 16 , HR-32100 Vinkovci / ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr / pssvk@ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju