preskoči na sadržaj

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci

 > Knjižnica
Knjižnica

(klikom na sliku pogledajte prezentaciju o knjižnici)


Voditeljica školske knjižnice:

Ivona Turda, mag. informatologije


Radno vrijeme školske knjižnice:

PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK
od 8 do 14 sati
 
UTORAK, ČETVRTAK

od 12 do 18 sati


Virtualna knjižnica


 

Školska knjižnica smještena je u prizemlju školske zgrade, u lijepom prostoru u kojem veći dio zauzimaju police s knjigama i radni dio, a manji dio čini prostor čitaonice.

Knjižni fond je primjeren potrebama nastavnih programa i zanimanjima u školi. Njegov najveći dio čine lektirni naslovi, a dobra je zastupljenost stručne literature, enciklopedija, priručnika, rječnika i ostale literature koja je od velike pomoći učenicima pri izradi referata, seminarskih i maturalnih radova. Osim knjižne građe u knjižničnom fondu zastupljen je određeni broj video i audio kaseta, CD-a i DVD-a.

U prostoru školske knjižnice smještena su računala za učenike spojena na Internet, tv-prijemnik s DVD i VHS projektorom.

Knjižnica redovito prima i 19 naslova stručnih časopisa koji se mogu svakodnevno pročitati u prostoru čitaonice.

Korisnici školske knjižnice su svi djelatnici škole.

Poziv svim korisnicima da svoje slobodno vrijeme kreativno iskoriste u prostoru školske knjižnice i čitaonice, gdje mogu pogledati knjige, časopise, učiti, istraživati pomoću računala i pri tom doći do novih i zanimljivih informacija i sadržaja.
 

MREŽNI KATALOG

http://library.foi.hr/m3/kupit.asp?B=197  Popis udzbenika.pdf


vijesti

Tjedan održivog razvoja

Autor: Ivona Turda, 5. 6. 2023. 19:53


U Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci, od 9. do 15 svibnja 2023. godine održan je Tjedan održivog razvoja. Nastavnici su se kroz razne aktivnosti (predavanja, radionice, gostujuća predavanja, humanitarnu akciju...) uključili i na taj način obilježili svih 17 Ciljeva Održivog razvoja. Održivi razvoj je okvir za oblikovanje politika i strategija kontinuiranog gospodarskog i socijalnog napretka, bez štete za okoliš i prirodne izvore bitne za ljudske djelatnosti u budućnosti. On se oslanja na ideju prema kojoj razvoj ne smije ugrožavati budućnost dolazećih naraštaja trošenjem neobnovljivih izvora i dugoročnim devastiranjem i zagađivanjem okoliša. Osnovni je cilj osigurati održivo korištenje prirodnih izvora na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Klikom na link pogledajte brošuru koja sadrži sve provedene aktivnosti.

Klikom na "više" pročitajte opširnije.

 [više]

Noć knjige 2023.

Autor: Ivona Turda, 21. 4. 2023. 08:21


Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj je projekta kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

U Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci, učenici dodatne nastave hrvatskoga jezika i učenici 2. a razreda tim su povodom,  pod vodstvom profesorice hrvatskoga jezika, pedagoginje i knjižničarke, odmjerili snage kroz natjecateljsku aktivnost „Pub kviz u dvojci: Greška u našim zvijezdama“. Krovna tema kviza bilo je lektirno djelo autora Johna Greena „Greška u našim zvijezdama“, a ostale kategorije podrazumijevale su pitanja iz struke i „triviju“.

Sat je prošao u ugodnoj atmosferi i natjecateljskom duhu, a učenici s nestrpljenjem iščekuju novi kviz.

 

Ivona Turda, knjižničarka

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 8. 2018.

Ukupno: 718012
Ovaj mjesec: 11951
Ovaj tjedan: 20
Danas: 20
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vrijeme
CMS za škole logo
Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci / H. D. Genschera 16 , HR-32100 Vinkovci / ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr / pssvk@ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju