MIRISI ITALIJE U POLJOPRIVREDNO ŠUMARSKOJ ŠKOLI VINKOVCI
Autor: Ivona Turda, 17. 10. 2024.
Nastavak uspješne suradnje Regionalnog centra kompetentnosti Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci i lokalne zajednice U utorak, 15. listopada, u ranim popodnevnim satima, svi zaljubljenici u talijansku kuhinju i gastronomiju, posebno onu koja se odnosi na proizvodnju pekarskih proizvoda, mogli su uživati u mirisima i okusima pizze i focaccie, ali se i okušati u pravljenju istih. U pekarskom praktikumu, u prostoru škole, održana je radionica otvorena za javnost. U glavnoj ulozi bili su učenici smjerova pekar i pomoćni pekar pod vodstvom profesorica Josipe Jelić, Stele Zovkić, Ivane Kvesić Paradžiković i Snježane Jakovljević. Njima se pridružilo i nekoliko entuzijasta iz Vinkovaca i okolice koji su željeli uživo vidjeti i saznati kako se prave tradicionalna pizza i focaccia te steći nova saznanja i iskustva. Radna se atmosfera vrlo brzo ugrijala i užurbala, svi su željeli dati svoj doprinos, ali je svakako najbolji dio radionice bio njen završetak – degustacija onoga što su vrijedne ruke sudionika napravile. U razgovoru s profesoricom Jelić saznali smo da je ideja o organizaciji ove radionice nastala nakon provedene stručne prakse učenika i posjeta Siciliji. Naglasila je i da ovo nije prvi put da naše sugrađane upoznajemo s gastro ponudom drugih kultura i kuhinja – slična radionica već je održana, a tema su bili cannoli – te da nije ni zadnja jer su pred učenicima neka nova putovanja, saznanja i iskustva koja jedva čekaju prenijeti drugima. Dobar nam tek svima! Novinarska skupina PŠŠ
Ukupno: 781649
Ovaj mjesec: 12102
Ovaj tjedan: 604
Danas: 604
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |