Datum objave: 17. listopada 2024.
Kategorija: Naslovnica

MIRISI ITALIJE U POLJOPRIVREDNO ŠUMARSKOJ ŠKOLI VINKOVCI


Nastavak uspješne suradnje Regionalnog centra kompetentnosti Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci i lokalne zajednice

U utorak, 15. listopada, u ranim popodnevnim satima, svi zaljubljenici u talijansku kuhinju i gastronomiju, posebno onu koja se odnosi na proizvodnju  pekarskih proizvoda, mogli su uživati u mirisima i okusima pizze i focaccie, ali se i okušati u pravljenju istih. U pekarskom praktikumu, u prostoru škole, održana  je radionica otvorena za javnost. U glavnoj ulozi bili su učenici smjerova pekar i pomoćni pekar pod vodstvom profesorica Josipe Jelić, Stele Zovkić, Ivane Kvesić Paradžiković i Snježane Jakovljević.

 Njima se pridružilo i nekoliko entuzijasta iz Vinkovaca i okolice koji su željeli uživo vidjeti i saznati kako se prave  tradicionalna pizza i focaccia te steći nova saznanja i iskustva. Radna se atmosfera vrlo brzo ugrijala i užurbala, svi su željeli dati svoj doprinos, ali je svakako najbolji dio radionice bio njen završetak – degustacija onoga što su vrijedne ruke sudionika napravile.

U razgovoru s profesoricom Jelić saznali smo da je ideja o organizaciji ove radionice nastala nakon provedene stručne prakse učenika i  posjeta Siciliji. Naglasila je i da ovo nije prvi put da naše sugrađane upoznajemo s gastro ponudom drugih kultura i kuhinja – slična radionica već je održana, a tema su bili cannoli – te da nije ni zadnja jer su pred učenicima neka nova putovanja, saznanja i iskustva koja jedva čekaju prenijeti drugima.

Dobar nam tek svima!

Novinarska skupina PŠŠ

Pročitajte još

Ispraćaj maturanata

Ispraćaj maturanata

Danas smo ispratili maturante, zahvalili im na svemu lijepome tijekom godina provedenih u našoj školi, i uz druženje i zakusku (kako ne bi na norijadu išli praznog želudca) poželjeli puno sreće!

Skip to content