2020-11-19 11:01:45

Čarolija Božića u Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci

 


Usprkos ovoj neizvjesnoj situaciji, sveprisutnoj u društvu, uzrokovanoj pandemijom koja vlada u svijetu, u malom kutku Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci, u njezinoj specijaliziranoj učionici za cvjećarstvo, događa se prava čarolija u kojoj sudjeluju učenici i djelatnici škole.

Opširnije pročitajte klikom na "više"

U sklopu praktične nastave, pridržavajući se svih epidemioloških mjera, vrijedne ruke učenika izrađuju prava mala umjetnička djela. Riječ je o adventskim vjenčićima i prigodnim božićnim vjenčićima za vrata. Dok se u pozadini čuju zvuci poznatih božićnih pjesama, učenici pažljivo biraju najljepše dekoracije za svoje aranžmane: satenske, baršunaste, čipkaste mašne, češere, zvjezdice, pahulje, dekorativne grane, svijeće i pletu vjenčiće kako bi ih najbolje ukomponirali u svoja unikatna djela. Nastavnici su tu da ukažu na pravila aranžiranja, da sugeriraju i pomognu.

Svoje uratke, učenici reklamiraju na društvenim mrežama i web stranici škole, a plasiraju na tržište kroz učeničku zadrugu „Agro“. Osim gotovih aranžmana, spremni su i udovoljiti željama kupaca pa primaju narudžbe ovisno o zahtjevima vezanim za izbor boje, materijala, stila…

Osim učenika cvjećarskog smjera, veliko zanimanje za ovim veselim aktivnostima pokazali su i učenici drugih zanimanja koji se također rado uključe, pomognu i kreativno izraze. Mnogi otkriju i svoje skrivene talente.

Fokusirajući se na male stvari koje svakodnevno donose sreću, u ovoj se cvjećarskoj učionici zaboravljaju ružne vijesti, velike brojke, loše raspoloženje i na zabavan način ostvaruju se zadani odgojno obrazovni ishodi, stječu se praktične, komunikacijske, poduzetničke vještine i što je najvažnije, stječu se nova prijateljstva.

Vesna Vuković, mag. ing. poljoprivrede


Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci