2024-10-17 17:44:07

MIRISI ITALIJE U POLJOPRIVREDNO ŠUMARSKOJ ŠKOLI VINKOVCI


Nastavak uspješne suradnje Regionalnog centra kompetentnosti Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci i lokalne zajednice

U utorak, 15. listopada, u ranim popodnevnim satima, svi zaljubljenici u talijansku kuhinju i gastronomiju, posebno onu koja se odnosi na proizvodnju  pekarskih proizvoda, mogli su uživati u mirisima i okusima pizze i focaccie, ali se i okušati u pravljenju istih. U pekarskom praktikumu, u prostoru škole, održana  je radionica otvorena za javnost. U glavnoj ulozi bili su učenici smjerova pekar i pomoćni pekar pod vodstvom profesorica Josipe Jelić, Stele Zovkić, Ivane Kvesić Paradžiković i Snježane Jakovljević.

 Njima se pridružilo i nekoliko entuzijasta iz Vinkovaca i okolice koji su željeli uživo vidjeti i saznati kako se prave  tradicionalna pizza i focaccia te steći nova saznanja i iskustva. Radna se atmosfera vrlo brzo ugrijala i užurbala, svi su željeli dati svoj doprinos, ali je svakako najbolji dio radionice bio njen završetak – degustacija onoga što su vrijedne ruke sudionika napravile.

U razgovoru s profesoricom Jelić saznali smo da je ideja o organizaciji ove radionice nastala nakon provedene stručne prakse učenika i  posjeta Siciliji. Naglasila je i da ovo nije prvi put da naše sugrađane upoznajemo s gastro ponudom drugih kultura i kuhinja – slična radionica već je održana, a tema su bili cannoli – te da nije ni zadnja jer su pred učenicima neka nova putovanja, saznanja i iskustva koja jedva čekaju prenijeti drugima.

Dobar nam tek svima!

Novinarska skupina PŠŠ


Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci